Pågående arbeten vintern 2019

Skapat av Fredric Piper för stigbyggarlag den 11 december, 2019

Inom Leaderprojektet vi driver jobbar vi nu med att röja fram stigar norr om väg 11 på Skogssällskapets mark.  Vi har fått muntligt ok för detta men väntar fortfarande på det faktiska avtalet. Innan dess vill vi inte dra på med för stora insatser. Spåren ska dessutom stämmas av med Jaktlaget innan vi skyltar upp dem och öppnar upp för publik cykling.

Budgeten är något begränsad så det är väldigt mycket ett “old school” bygge där vi röjt fram en stigkorridor och där vi får cykla till själva stigbädden. Men i sluttampen på vintern kommer vi bjuda in alla som vill att vara med och trampa fram stigen. Vi kommer även bjuda in till stigbyggardagar och lämna ut lite uppgifter att göra längs spåren för de som är sugna att hugga i lite med spade och räfsa. Vi avvaktar dock tills jaktsäsongen är över så vi får en bra start tillsammans med jaktlaget som vi ska ha en lång och bra relation med.

Det hindrar dock inte den som vill ut med vandringskängor eller löparskor att redan nu börja trampa till stigen, det är då även fritt att sparka pinnar och grenar åt sidan:-) Stigkorridoren är som sagt framröjd och man kan hjälpligt ta sig fram med hjälp av de rosa snitslarna. Där ett avsnitt tar slut följer man röda motionsslingan till nästa. På bifogade bilden ser nu ungefär var stigarna går (handritat med hackig mus) . Undvik stigarna helt de dagar då det jagas i området så är ni snälla.

Er ledansvarige,

Fredric