Sjöbo Ora Röd 3

Skapat av Fredric Piper för stigbyggarlag den 24 januari, 2020

Nu är senaste spåret i Sjöbo Ora ok att cykla på. Stigen är helt framröjd och många partier utgrävda.

Krävs dock 100-200 passager på cykel innan stigen kommer börja visa sin rätta sida med rätt känsla av fart och flow. Samt lite fix med spade och räfsa. Vi kommer löpande justera och förbättra spåret under våren och kommer även lägga upp uppgifter som alla här i gruppen kan hjälpa till med.

Närmsta månaden är det största bidraget om ni vill cykla spåret även om det är lite tungtrampat samt plocka bort pinnar och grenar som blåser ner över spåret. Jag kommer även röja fram de två sista avsnitten med stig som ska hålla oss borta från röda motionsspåret (som vi får lov att använda som del av slingan, men det är ju roligare med stig:-))

Siktar på att skylta i mars-april och officiellt öppna spåret, men det är som sagt öppet att köra på redan nu. Tänk på att de dagar som det pågår jakt har jaktlaget företräde, så lämna området så smidigt som möjligt och var alltid trevlig mot jaktlaget. Vi ska komma överens med dem i många år framåt och tillsammans kunna dela skogen på bästa möjliga sätt.

Det är ett längre och lite tekniskt spår och vill man prova på så är första och sista delen lite lättare och man kan då vika av vid någon skogsbilväg halvvägs och ändå få ut en bra runda av leden. Den bortre delen får anses svårast.

Spåret är upplagt på Singletracker appen som man kan använda för att hitta runt samt att spåret är utmärkt med rosa snitslar.

Så, ut och njut på stigen!!

Fredric Piper, Ledansvarig