Klosterängshöjden MTB – urban mountainbike i Lund

Skapat av Nellie Larsson för stigbyggarlag den 15 oktober, 2021

I början av oktober invigdes det nya mountainbikeområdet Klosterängshöjden MTB i utkanten av Lund. Här finns leder för alla! Den gröna leden är en mysig led vid foten av höjden. Den blå leden är cirka tre kilometer och startar på toppen av höjden. Leden är en kombination av klassisk MTB-led och enklare enduroled. Den innehåller kul moment som pump track, dropp och flowiga kurvor. Den röda leden består av två nedfarter och en climb och är brantare och mer tekniskt utmanande än den blå.

Klosterängshöjden MTB är ett resultat av gediget arbete av ideella stigbyggare. Men det är också ett fint exempel på hur det offentliga kan vara delaktig i utvecklingen av stadsnära, moderna mountainbikeområde. De ideella krafterna och Lunds Kommun har samarbetat under hela resan – från idéskiss till färdiga leder.

Det som återstår i nuläget är att märka upp lederna enligt MTB Skånes skyltkoncept. Lederna är i nuläget välmärkta med gröna, blå och röda pilar.

Du hittar lederna under Våra Spår.