MTB-spåret i Skrylle i samlat utbud

Skapat av Nellie Larsson för stigbyggarlag den 21 oktober, 2021

I Skrylle, Lunds största natur- och friluftsområde, finns en märkt mountainbikeled.  Spåret, som är 11 kilometer lång, går på naturlig stig med rötter och stenar. Det är graderat som medelsvårt och kräver både cykelvana och ork. Skrylle mountainbikeled finns nu med i MTB Skånes samlade utbud av markerade MTB-leder.

Här hittar du information om MTB-spåret i Skrylle.

Spåret är markerat enligt skyltstandard för övriga leder i området och har rosa färgmarkeringar på träd och MTB-symboler på gröna skyltar. Inom Skrylle naturreservat är det endast tillåtet att cykla på det markerade MTB-spåret och skogsbilvägar. MTB-spåret startar och slutar vid Skryllegårdens parkering. Här finns bland annat parkering, toalett, restaurang och utegym. För mer information: www.skrylle.se

Skrylle förvaltas av Lunds kommun, men Friluftsfrämjandet driver anläggningen. En del av mountainbikeleden går över mark som tillhör Stiftelsen Skånska Landskap.